Eidsvoll kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 20610
Fylke: Akershus

Presentasjon av Eidsvoll kommune

Eidsvoll kommune ligger på Øvre Romerike, helt nord i Akershus. Kommunen grenser i nord til Østre Toten og Stange, i øst til Nord-Odal og Nes, i sør til Ullensaker og i vest til Nannestad og Hurdal.

Kommunen ligger også svært sentralt plassert, midt mellom Oslo - Gjøvik - Hamar - Kongsvinger, og bare 15 km fra Gardermoen.

Eidsvoll sentrum flyfoto

Nyttige linker:
[ www.eidsvoll.kommune.no ]
[ www.eidsvoll1814.no ]

Kommunen er langstrakt, fra grensa mot Ullensaker i sør til Stange i nord er det ca 35 km, og E 6 er utbygd som motorveg hele denne strekningen. Høsten 2007 starter utvidelsen til 4-felts motorveg med 100 km/t fartssone fra Dal til Minnesund mot Stange grense. Fra sydgrensa til Østre Toten på vestsida av Mjøsa er det ca 45 km.
Tilflytting og nybygging er stor, men kommunen har greid å bevare sitt landlige preg. Det er tomteområder i nær sagt alle deler av kommunen, størst aktivitet i så måte er det i den søndre delen av bygda på Dal, kalt Dalsliene.

Eidsvollbygningen flyfoto

Grunnlovsbygda Eidsvoll ønsker deg velkommen til å oppleve og vandre i kultur-landskapet som ga plass til Eidsivatinget for om lag 1000 år siden og Riksforsamlingen i 1814, og hvor Henrik Wergeland og Camilla Collett vokste opp. I tillegg til organiserte friområder er det dessuten gode tur- og rekreasjonsmuligheter for den som liker å ferdes i skog og mark, sommer som vinter - for båtfolk er tilgangen til Mjøsa og Vorma gode.

Bilde fra Eidsvoll bibliotek

Det er produsert et eget turkart for kommunen med beskrivelser av ulike severdigheter, skiløypetraseer, kulturstier,turstier, mm. Dette skal distribueres gratis til alle kommunens innbyggere i løpet av høsten 2007.

(Kilde; eidsvoll.kommune.no)
 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet