Froland kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 4990
Fylke: Aust-Agder

Presentasjon av Froland kommune

Froland kommune ligger i Aust-Agder like innenfor Sørlandets "bløde stribe" bare 15 minutters kjøring fra Arendal sentrum.
Froland er preget av et trygt og sikkert oppvekstmiljø.  Her er det kort vei til en rekke ulike tilbud både i egen kommune og i nabokommuner.
Vi ønsker flere frolandinger velkommen hit!

Vurderer du å flytte til Froland? Ta gjerne en titt på disse sidene også!
visitfroland visitsorlandet


Blakstad bru

Froland har mange gode tilbud til deg som liker aktiv fritid, enten alene, i forening eller sammen med din familie. Kommunen byr på 643 kvadratkilometer skog og mark som du kan bruke til fotturer, jakt og fiske. Du kan velge merkede turstier, oppsøke uberørt villmark, eller ta sykkelen fatt på et omfattende skogsbilvegnett. Av vinteraktiviteter kan vi nevne skigåing på Øynaheia. Øynaheia ligger i vestre del av Froland kommune. Det er opparbeida 18 kilometer preparerte skiløyper og parkeringsplass for 350 biler. Øynaheia er et fint turområde både vinter og sommer. Se også www.froland.org for mer informasjon om organisasjonslivet i kommunen.

Stemningsbilde Froland

I Froland kommune finnes det 31 kvadratkilometer elver og ferskvann hvor du kan padle kano og kajakk. Det finnes i dag turkart over sentrale deler av Froland "Arendal Nord", "Froland Øst" og "Frolands verk" dekker fra Arendals grense opp til og med Frolands verk.

Kunstgressbane i Froland

Ellers finnes et stort antall aktive foreninger, deriblant skytterlag. Foreninga "Froland kompelag" har fått nasjonal oppmerksomhet med sine ablegøyer, og annenhver uke avholdes kompekvelder i Værkskroa på Frolands Verk med mye humor og stor appetitt. Froland kommune har også mange møtelokaler og idrettsanlegg og idrettshall med høy standard.

Froland kirke

Av badeplasser kan vi nevne Trævatn ved Frolands Verk og Osevollen i Osedalen. Badestranda ved Trævatn ble åpna i 1993, og den gamle badeplassen har fått stor, fin sandstrand, parkeringsplass og toalettanlegg. Osevollen bade- og kulturpark har fin sandstrand, sandvolleyballanlegg og tennisbaner.
I Froland vokser barna opp i trygge omgivelser med nærhet til naturen. Kommunen har lav kriminalitet. Her er gode skoler og barnehager med tidsmessige lokaler. For barn og unge driver kommunen kulturskolen og fritidsklubb. Også kommunens bibliotek er spesielt retta mot denne gruppa. I tillegg driver Idrettslaget, Ungdomslaget, 4H og Unge Kristne m. fl. mange barne- og ungdomsaktiviteter med støtte fra kommunen.

Kilde; Froland kommunes nettsider
 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet