Drammen kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 62420
Fylke: Buskerud

Presentasjon av Drammen kommune

Skal du flytte til Drammen? Eller er du allerede på plass og ny i kommunen/byen vår? Her kan du lese mer om ditt nye hjemsted!

Papirbredden og den prisbelønnede gangbrua Ypsilon
Papirbredden og den prisbelønnede gangbrua Ypsilon

Elvebyen Drammen ligger i Buskerud fylke, sentralt på østlandet. Det bor 62.000 innbyggere i kommunen, men byen er regionhovedstad for et område med 150.000 innbyggere. Drammen har en flerkulturell befolkning, og dette setter et mangfoldig og fargerikt preg på bybildet.

Drammen vokser kraftig med en årlig folketallsvekst på over to prosent den senere tiden. I løpet av de siste tiårene har vi gjort store anstrengelser for å bedre miljøet i byen. Elven har blitt renset og elvebreddene er opparbeidet med parker og turstier. Et nytt veisystem leder gjennomgangstrafikken utenom sentrum. Vi har lagt til rette for en betydelig rehabilitering av sentrale områder i byen. Dette har ført til et blomstrende by- og folkeliv i sentrum og positiv utvikling for næringslivet.

Holmennokken bad strand sommer
Holmennokken bad strand sommer

Vi er stolte av vårt mangfold og vil bruke dette som drivkraft i videre utvikling av en inkluderende by. Mangfoldet fremmer kreativitet og innovasjon og beriker byens sosiale liv, kulturlivet og næringslivet.

 

Kilde; drammen.kommune.no

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet