Kongsberg kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 24700
Fylke: Buskerud

Presentasjon av Kongsberg kommune

Er du ny i Kongsberg? Eller skal du flytte til Kongsberg i nær fremtid?
Vet du at Kongsberg ligger svært sentralt plassert i forhold til de krav som du sikkert stiller når du skal velge deg et sted å arbeide og et sted å bo? I løpet av en times kjøring fra Kongsberg kan du nå fram til mange kjente steder ved Oslofjorden, eller være på teater i Oslo. På mindre enn en time kan du gå på ski på Blefjell hvor de store vidder venter deg.

Kongsberg flyfoto
Kongsberg flyfoto

Uansett hvor du bor i Kongsberg har du store natur- og friluftsområder like i nærheten klare til å bli tatt i bruk. Byen er omkranset av herlig turterreng både for sommer og vinter. Fra fjell og skogkledde åser til vakre landskap i nærheten av Numedalslågen, hvor det er muligheter for elvepadling og laksefiske. Ett av Østlandets mest moderne alpinanlegg, Kongsberg Skisenter i Funkelia, ligger nettopp her.

Kongsberg skisenter
Kongsberg skisenter

Byen har flerbruks idrettshaller, svømmehall, den store Kongsberghallen med en mengde tilbud. Alle idrettsgrener er representert i kommunens mange idrettsforeninger.
En flott, moderne 18 hulls golfbane ligger i byens umiddelbare nærhet. Men det beste av alt er likevel byens rene friske luft og behagelige temperatur hele året.

Numedalslågen
Numedalslågen

Kongsberg har i alt 31 barnehager med heldags- og deltidsopphold, noen også med kvelds- og nattåpent.
Barnehagene har ulike eierformer og pedagogiske profiler med høy faglig kompetanse. Det er 7 kommunale barnehager og 24 private barnehager.


Kilde; kongsberg.kommune.no

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet