Du er her: Forside | Buskerud | Modum | Presentasjon
Modum kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 12940
Fylke: Buskerud

Presentasjon av Modum kommune

Sentralt på Østlandet, finner du Modum kommune – kjent for sitt vakre landskap, Tyrifjorden, og i videste forstand et variert kulturtilbud til glede for så vel 12.700 innbyggere som for besøkende.

Tyrifjorden

Fra naturens side er Modum en av Buskeruds største landbrukskommuner, og gården Buskerud som har gitt fylket sitt navn finner du her
Kommunen har 3 tettsteder; Vikersund er kommunesenteret ligger ved Tyrifjordens utløp, lenger sør finner du Geithus og Åmot. Kommunen har gode kommunikasjoner mot Drammen, Oslo og Hønefoss med buss - Timeekspressen og lokale ruter, samt at Bergensbanen har sine daglige stopp ved Vikersund stasjon. Fra Vikersund tar det vel en time med bil til Gardermoen via Hønefoss.

Furumo

Fra Ordførerens side;
Vi har bedrifter som hevder seg både internasjonalt og nasjonalt innenfor flere felter. Dette gir spennende arbeidsplasser for mange, og vi har kort vei til Oslo-området for dem som søker mer enn det vi kan tilby, men vil bo i landlige, bynære omgivelser. Vi kan bare nevne noe av det:
•Det er godt å vokse opp i Modum
•Vi har av de billigste barnehageplassene i landet, i løpet av 2009 er det plass til alle barn
•Vi har skoler med god plass og moderne lokaler, en rimelig skolefritidsordning, stabile og dyktige lærerkrefter
•Naturen inviterer til aktivitet både sommer og vinter. Mye aktivitet er tilrettelagt gjennom praktfulle idrettsanlegg og et korps av frivillige ildsjeler i idrettslagene. Også andre kulturaktiviteter står sterkt.
•Vi har et flott kulturhus og mange andre kulturarenaer, - og ikke minst dyktige foreningsfolk.

Hoppsenteret

Mange blir gamle i Modum, og eldre utflyttede moinger vender hjem. For disse har vi et variert bo- og servicetilbud, alt fra sentrumsnære spesialtilpassede leiligheter til bofellesskap og sykehjem der du får hjelp hele døgnet. Fra kommunens side prøver vi å være åpne og lette å komme i kontakt med. Vi er interessert i å høre fra folk om både det som er bra og mindre bra, for vi vil så gjerne gjøre vårt ytterste for at det stadig skal bli bedre å være moing.
Jeg håper du også vil bidra til det!

Kilde; modum.kommune.no
 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet