Du er her: Forside | Buskerud | Nes | Presentasjon
Nes kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 3425
Fylke: Buskerud

Presentasjon av Nes kommune

Går du/dere med planer om å flytte på landet? Lei av byens tjas og mas? I Nes i Buskerud er det god plass, og utmark, snaufjell og vassdrag utgjør nesten 500 km2.

Gamle Nes skilt
Gamle Nes skilt

Mer enn 65 % av kommunens innbyggere bor i kommunesenteret Nesbyen. Nes kommune er kjent for gode sommertemperaturer og innehar Norges offisielle varmerekord på 35,6°C målt i 1970.
Nes kommune tilhører regionen Hallingdal.
Dalføret er omkring 15 mil langt og strekker seg fra Gulsvik ved Krøderen til grensa mot Hordaland og Sogn og Fjordane fylker. Hallingdal er en av de få distriktsregionene i landet som har opplevd vekst i folketallet, prognosene viser en stabil befolkningsmasse fremover. Økningen i folketallet skyldes først og fremst utviklingen av turistnæringen. Kombinasjon av sommer- og vinteraktiviteter gjør at Hallingdal har turistsesong praktisk talt hele året. Utviklingen av turistnæringen har også positive ringvirkninger for handel og tjenesteytende næringer, samt håndverk- og entreprenørbedrifter.

Gardnos meteorittkrater
Gardnos meteorittkrater

Gode sommertemperaturer og vakkert turterreng, samt Nesbyen alpinsenter og et stort løypenett for langrenn gjør Nes til et attraktivt bosted.
Nes kommune har gjennom tiden hatt en god skole og har i forhold til etterspørsel 100% barnehagedekning i kommunale barnehager.

Julekort-stemning
Julekort-stemning

Kilde; nes-bu.kommune.no

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet