Du er her: Forside | Finnmark | Hasvik | Presentasjon
Hasvik kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 930
Fylke: Finnmark

Presentasjon av Hasvik kommune


Hasvik kommune ligger på Sørøya, den "grønne øya" i Finnmark. Du finner øya lengst vest i fylket, ytterst ved Lopphavet.
Det bor 970 innbyggere i Hasvik kommune ved starten av 2011. Vi lever et godt liv på Sørøya med nærhet til en storslått natur, sammen med trivelige mennesker og lav stressfaktor.

Disse godene deler vi gjerne med flere. Ja, vi innrømmer gjerne at vi håper flere unge mennesker finner det attraktivt å flytte til Sørøya for å bli en del av samfunnet her, og være med på å bygge både egen og Hasvik kommunes framtid tuftet på de naturgitte fortrinn vi har.

Gjennom filmen BO HÆR ønsker vi å gi et lite innblikk inn i Hasviksamfunnet. Kos deg med filmene under videopresentasjon, og ta gjerne kontakt med oss i Hasvik kommune for mer informasjon.
Breivikbotn

Sørøya er Norges 4. største øy og ligger i Vest-Finnmark, nærmere bestemt på 70 grader 40 minutter nordlig bredde, og er delt mellom kommunene Hasvik og Hammerfest. 93 % av befolkningen på øya bor i Hasvik kommune på vestsiden av Sørøya. Hasvik kommune består av tettstedene Hasvik i sør, Sørvær i nord og kommunesenteret Breivikbotn som ligger i bunnen av Breivikfjorden ("Lille Lofoten") på vestsiden.

Finnkonvika

Nakent og karrig men likevel frodig
Sørøya har en spesiell og flott natur - det finnes nesten ikke trær - men det er utrolig grønt og frodig allikevel. Her er mye stein og bratte fjell. Øyas høyeste punkt rager 653 m.o.h. og heter Vatnafjellet.På nordsiden av Sørøya finnes to fuglefjell, Andotten ("lille Nordkapp") og Storgalten, som er fredet som naturreservat.

Flott i Hasvik

Til tross for det nakne landskapet og det karrige jordsmonnet kan man høste inn mye fra naturen - fiske både i ferskvann og sjø, jakte på hare og rype, plukke måsegg og sanke bær og sopp. I gamle dager var dette en dyd av nødvendighet, men også i våre dager setter mange pris på slike utflukter i skog og mark

Årstidenes sjarm
Vintrene kan være harde, med mørketid, mye snø, storm og uvær, stengte veier, strømbrudd og innstilte båter og fly. Men det har sin sjarm det også - som faktisk hver årstid har på Sørøya.

januarhimmel skippernes

Det er like fantastisk hvert år i slutten av januar når sola kommer tilbake. I begynnelsen av mai begynner måsen å verpe og mange sjøsetter båten igjen etter en lang vinter. Været kan skifte fort i denne perioden - fra 10 grader og sol til minusgrader og snø nesten fra den ene dagen til den andre.
Sommeren og høsten innbyr til mange fine turer ut i naturen - og er man heldig klaffer været også. Hvis ikke får man leve etter uttrykket - "det finnes ikke dårlig vær - bare dårlige klær"! I juli hvert år går også Sørøydagene og Sørøyfestivalen av stabelen med mange aktiviteter både for store og små. Det er mange som finner veien til Sørøya i denne perioden. På høsten er det jegerne som inntar øya på jakt etter ryper og harer.

(Kilde; hasvik.kommune.no)
 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet