Kvalsund kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 1025
Fylke: Finnmark

Flytte til Kvalsund kommune?

Tenker du på å flytte til Nord-Norge og Kvalsund? I Kvalsund kommune finner du det beste utgangspunkt for opplevelser ved sjø og kyst, vann, elver, daler og fjell! Til tross for at kommunen har relativt få innbyggere finner du likevel kino, bibliotek og egen idrettshall (Kvalsundhallen) med ulike aktiviteter for å nevne noe!

 

Fjordbilde Kvalsund
Fjordbilde Kvalsund

Kommunen grenser til Porsanger i øst, Måsøy i nord, Alta i sør, og til Hammerfest i vest (se kart her). Kvalsund har lenge hatt et stabilt folketall på ca. 1100 innbyggere. Det meste av kommunen er friareal, og det finnes mange gode fiskevann og elver. En av Norges beste lakseelver, Repparfjordelva, ligger her, i tillegg til en rekke andre lakseførende elver. Flere av disse er tilgjengelige for funksjonshemmede og mindre erfarne fiskere, også barn og ungdom.
Lag og foreninger
Kommunen har et rikt kulturliv med mange foreninger og lag, musikere og kunstnere. Kommunens historie preges ved at det er et flerkulturelt samfunn. Se oversikt over lag og foreninger her.

Miniatyrskyting for barn
Miniatyrskyting for barn

Næringsliv i Kvalsund
Næringslivet i Kvalsund er preget av små bedrifter med varierte tilbud. Primærnæringen har en forholdsvis stor betydning for sysselsettingen. Bygg- og anlegg og servicenæringer er også fremtredende bransjer. Generelt sett er næringslivet i Kvalsund stabilt. Se også næringsutvikling.
Skole og barnehage
Kommunen har full barnehagedekning.  Skole- og barnehagetilbudet er sentrert rundt Kvalsund skole, Neverfjord oppvekstsenter og Kvalsund barnehage.

Skaidi Skiresort
Skaidi Skiresort

Alpinanlegg
I Kvalsund kommune finner du anlegget Skaidi Skiresort.  Anlegget er definitivt et knutepunkt - over 45.000 mennesker kan nå stedet med bil på under 1 time.  I nær tilknytning til anlegget finner man over 1000 hytter!  
Beliggenhet/kommunikasjon
Med en av Norges lengste hengebruer, har Kvalsund forbindelse med Kvaløya og Hammerfest. Til Kvalsund er det bussforbindelser fra de fleste steder i øst- og vestfinnmark, i tillegg til Troms. Kvalsund er omringet av flyplasser. Du kommer enkelt til Kvalsund fra flyplassen i Alta, Hammerfest, Lakselv eller Nordkapp.
Fra Hammerfest til Kvalsund sentrum er det 32 km.

Kite i Kvalsund
Kite i Kvalsund

Mer informasjon
Ønsker du mer informasjon vedrørende flytting til Kvalsund?
Prøv en av følgende kanaler;

 

+ www.kvalsund.kommune.no

+ Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen

+ Tlf. 78 41 55 55 (0730-1500)

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet