Askøy kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 24940
Fylke: Hordaland

Presentasjon av Askøy kommune

Skal du flytte til Askøy? Vi ønsker deg velkommen som ny innbygger i kommunen. Askøy er en av de raskest voksende kommunene i landet og vi arbeider kontinuerlig for at innbyggerne skal få så gode offentlige tjenester som mulig.

Oversiktsbilde Askøy
Oversiktsbilde Askøy

Askøys innbyggere kan velge mellom en rekke fritidstilbud.
-du kan seile, surfe, kjøre motorbåt og drive kajakkpadling
-du kan fiske fra sjø og land og her er fine badeplasser
-turmulighetene er mange og du finne mange fine turstier
-du kan velge i et rikt musikkliv
-du kan drive sportslige aktiviteter: Askøy har golfbane!
-du kan se på fugler på Herdla!

Kollevåg friluftsområde
Kollevåg friluftsområde

Askøy kommune forsøker å holde innbyggerne kontinuerlig oppdatert/informert om alle kommunale tjenester som barnehageplass, helsetilbud, fritidstilbud osv på egne nettsider.
Se gjerne www.askoy.kommune.no

Askøybru
Askøybru

Ellers er www.visitaskoy.no en meget god nettside.
Dette er hva de skriver om Askøy;
På kartet finner du Askøy som en lang smal øy som strekker seg fra sørøst til nordvest mellom de to hovedledene inn til Bergen. Avstanden fra sør til nord er ca. 30 km. Fergeforbindelsen mellom administrasjonssenteret Kleppestø og Bergen var lenge en av landets mest trafikkerte. Dette ble forandret da Askøybrua åpnet i 1992.
Siden brua kom har kommunen vært inne i en periode med både økt innbyggertall og stor næringsvekst. I dag har Askøy nærmere 24.000 inbyggere og er med dette den største landkommunen i Hordaland.På tross av vekst og tilflytting har Askøy beholdt mye av sitt opprinnelige preg. Typisk for øya er de sterke bygdelagene med sitt rike organisasjonsliv. Ellers har Askøy en rekke spennende naturog kulturmiljø. Askøy-naturen byr på store kontraster. Mens østsiden er preget av myke og næringsrike bergarter som gir gode forhold for jord- og hagebruk, er vestsiden og den nordre delen av øyen mer karrig. Et godt nett av turstier gir mange muligheter for den som vil ta seg fram til fots. Også for den som kommer sjøveien bør Askøy være et naturlig mål. Her finnes flere gjestehavner, men også fredlige naturhavner for den som søker det. Sist men ikke minst har Askøy et godt utbygget servicetilbud som kan tilby et rikt utvalg av varer, tjenester og opplevelser.


Kilder;
www.askoy.kommune.no
www.visitaskoy.no

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet