Halsa kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 1655
Fylke: Møre og Romsdal

Presentasjon av Halsa kommune

E-post Skriv ut
Skal du flytte til Nordmøre? Halsa kommune er en fastlandskommune på Nordmøre i Møre og Romsdal fylke. Vi knappe 1700 innbyggerne som bor her har hele 304 km2 å boltre oss på. "Kjenn kor du trivest" er kommunens slagord.

Fossekonsert
Fossekonsert

Naturen byr også her på store opplevelser, så enten du liker deg ved sjøen eller du trives med å gå turer i skog og fjell, er Halsa et eldorado. Fiskemuligheter finner du nesten overalt, både i lune fjorder og idylliske vann. Og ikke langt borte, ut mot vest, ligger det mektige Atlanterhavet.
Kommunen ligger sentralt til i regionen med godt utbygde kommunikasjoner. Kyststamveien, E-39, går gjennom hele kommunen. Utbygginga av KRIFAST og Valsøyfjordprosjektet har ført til at vi når Kristiansund m/Kværnberget flyplass på ca.1 time og Trondheim og Værnes flyplass på 2 - 2,5 time. Det interne kommunikasjonsnettet i kommunen er også relativt godt utbygd, og følger bosettingsstrukturen i stor grad.

Gocartbane på Glassmyra
Gocartbane på Glassmyra

Administrasjonssenteret er lokalisert på Liabø, som ligger geografisk midt i kommunen. Administrasjonssenteret er bevisst bygd ut og inneholder div. offentlige og private servicesentere og funksjoner.

Halsa skole
Halsa skole

Småindustri er ett av innsatsfelta i næringsplanen. Et annet innsatsfelt er havbruk, og kommunen er etterhvert blitt ganske stor innenfor dette feltet.
Halsa er også etterhvert blitt stor på tjenesteytende næringer, spesielt innen offentlig tjenesteyting og service. Reiselivsnæringa er forholdsvis ung i kommunen, men det er satset en god del på kulturbasert ressursutvikling de siste åra, noe som sikrer flere bein å stå på for næringa.

Kilde;
www.halsa.kommune

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet