Molde kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 24790
Fylke: Møre og Romsdal

Presentasjon av Molde kommune

E-post Skriv ut
Skal du flytte til Molde? Eller er du ny i Molde? Molde - rosenes by, har sitt opphav i behagelig klima og frodig vegetasjon som kjennetegner området.

Molde i februarsol
Molde i februarsol

Molde er et naturlig sentrum i Møre og Romsdal med gode kommunikasjoner. Til Molde lufthavn Årø: 6 km. Hurtigbåtrute til Vestnes og Ålesund.
Selve byen ligger i ly av en fjellrygg som beskyttelse mot nordavind, og med holmer og øyer mot et panorama av tinder og fjell- formasjoner som er viden kjent.
Molde kommunen har lav samlet arbeidsløshet og med en høy sysselsettingsandel blant kvinner og med en relativt høyt utdannet befolkning.

Utsyn Molde
Utsyn Molde

Molde er blant annet kjent for den årlige internasjonale jazzfestivalen. Av andre betydelige festivaler kan nevnes den internasjonale litteraturfestivalen Bjørnsonfestivalen, Kirkemusikkfestival og Barnekulturfestivalen.
Den frivillige aktiviteten i Molde er god og variert med aktiviteter innen musikk, idrett, allmenn kultur og barn og unge. Innbyggerne har høy kirkelig og religiøs aktivitet både innen kirken, trossamfunn, lag og menigheter.
Hele kommunen har fine turmuligheter sommer som vinter. Turveier, turstier, og oppkjørte skiløyper og alpinanlegg med skitrekk står til disposisjon nær sentrum.

Aker stadion Molde
Aker stadion Molde

Moldefjorden er en viktig og mye benyttet ressurs som friluftsområde med gode rekreasjonsmuligheter gjennom båtsport, sjøfiske, og annen aktivitet knyttet til fjorden og sjøen.

Kilde; www.molde.kommune.no (Om Molde)

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet