Grong kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 2355
Fylke: Nord-Trøndelag

Presentasjon av Grong kommune

E-post Skriv ut
Skal du flytte til Grong? Eller kan kanskje Grong kommune være drømmestedet dersom du drømmer om et fredligere og roligere liv for deg og din familie? Grong er et midtpunkt i Namdalen der folket er viktigst og der mer enn elvene møtes!

De Tre Elver
De Tre Elver

Grong er et trafikalt knutepunkt i Namdalen og regionsenter for Indre Namdal. Fra Grong går det busser alle veier. Nærmeste flyplass ligger i regionbyen Namsos, 40 minutter fra Grong, det samme gjør lokalsykehuset i Namdalen. Med Nord-Trøndelag største alpinanlegg, to av landets beste lakseelver, og landets to viktigste ferdselsårer, E6 og jernbane, gjennom Grong er alt lagt til rette for høy aktivitet alle fire årstider.

Kommunesenteret Mediå
Kommunesenteret Mediå

Indre Namdalsregionen er kjent for sine folkerike og humørfylte arrangement av ulike slag. Bare i Grong arrangeres det årlig fire store treffpunkt:
1. Vinterferie i Grong
2. Sommerstart
3. Laksfestival
4. IN-Messa
Foruten våre store arrangementer er det stadig rørelse, Grong har et aktivt kulturliv, særlig innenfor revy og rock. En vellykket satsning på rockeverksted har ført til mange unge og dyktige band. I idrett kan Grong vise til et bredt tilbud; fotball, håndball, volleyball, badminton, ski, hopping, alpint, orientering og friidrett. Grong har blant annet et elitelag i badminton, kjente alpinløpere har kjørt for Grong alpint og vi har toppidrettsutøvere innenfor hopp og friidrett. Hestemiljøet er også av en betydelig størrelse, med 76 hester i kommunen er det en stor gruppe hesteinteresserte.

Aktivt idretts- og kulturliv Grong
Aktivt idretts- og kulturliv Grong

Grong skisenter er fylkets største alpinanlegg, med 10 nedfarter i forskjellig vanskelighetsgrad. På toppen av skitrekket frister fjellet med flere ulike merkede og tråkkede skiløyper i flott natur.
Naturen i Grong byr på en mangfoldig natur, med nærhet til skog, fjell, elv, innsjøer og bare 40 min til havet. Naturen i Grong byr på unike jakt og fiskeopplevelser for store og små. Grong er kjent for sine to lakseførende elver Namsen og Sanddøla.

Grong skisenter
Grong skisenter

Grong består av de tre bygdesentrene Bergsmo, Harran og Mediå. I hvert bygdesenter har man matbutikk, barneskole og barnehage. Mediå er kommunesenteret i Grong og et skolesenter i Indre Namdal. Her finner du kommunehuset, ungdomsskolen, videregående skole, folkehøgskole og mange servicetilbud. Selv om Grong er en relativt liten kommune er det et bra med servicenæringer her. Av butikker har vi blant annet fire matbutikker, bokhandel, blomsterbutikk, helsekost, damekær, herreklær, to sportsbutikker, expert og to byggvarebutikker.
Grong har også et bra serveringstilbud, foruten serveringsstedene på Grong skisenter har Grong seks tradisjonelle matserveringssteder, ei kina kro og to kaffebarer.

Kilder;
www.grong.kommune.no

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet