Du er her: Forside | Nordland | Evenes | Presentasjon
Evenes kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 1345
Fylke: Nordland

Presentasjon av Evenes kommune

Tenker du/dere på å flytte til en kommune med et trygt og godt oppvekstmiljø, med lav arbeidsledighet, landlige omgivelser og spennende opplevelser? Da kan Evenes kommune i Nordland være stedet!

Bogen i Ofoten, Evenes kommune
Bogen i Ofoten, Evenes kommune

Det er ca. 1.360 av oss Evenesværinger, helt nord i Nordland mot grensen til Troms. Her bor og trives vi - Midt i Opplevelsen - som er slagordet vårt.  Vi bor midt mellom byene Narvik og Harstad - landlig, men med kort vei til byenes tilbud. I tillegg til omkringliggende tilbud har vi også spennende opplevelser i Evenes.
Vi har et allsidig næringsliv, og svært lav arbeidsledighet. Dette betyr at arbeidsmulighetene er gode for oss som bor her og de som flytter hit.  Se gjerne oversikt over ledige stillinger i Evenes her.
Selv om vi trives og har det bra, har vi plass til flere tilflyttere. Vi tar godt imot våre gjester; så godt at de som velger å flytte hit får gratis tomt ved første gangs etablering i Evenes.

Administrasjonssenteret i Evenes ligger i Bogen i Ofoten
Administrasjonssenteret i Evenes ligger i Bogen i Ofoten

Kommunesentrum er Bogen i Ofoten
Evenes kommune med våre knapt 1.400 innbyggere ligger på nordsiden av Ofotfjorden helt nord i Nordland.  Kommunen ligger i en av de mest folkerike områdene i Nord-Norge ca seks mil fra både Harstad og Narvik.
Administrasjonssenteret Bogen (bildet) har rundt 450 innbyggere. Stamflyplassen Harstad/Narvik Lufthavn, Evenes ligger i kommunen med gode forbindelser til resten av landet og verden.

Bilde tatt på toppen av Lilandsveten i flott januarsol.
Bilde tatt på toppen av Lilandsveten i flott januarsol.

Etablering / bosetting i Evenes
Kommunen legger forholdene til rette for nyetableringer og ønsker disse velkommen. Næringsområder er etablert i nær tilknytning til Harstad/Narvik Lufthavn og i Bogen.
Det finnes gratis tomter i boligfelt både i Bogen, Evenesmark og på Liland.
Idrettslag og kulturtilbud
Til tross for at Evenes er en relativt liten kommune i norsk målestokk er det nok av lag og foreninger innenfor idrett, kultur og barn-/ungdomsorganisasjoner.  Alt fra fotballag, skilag og skytterlag til motorsport, havfiskeklubb og bueskytterklubb.  Her finner du oversikt over utvalgte lag og foreninger i Evenes.
Evenes har også egen kulturskole med både individuell og gruppeundervisning i musikk, billedkunst og drama.  Nettsiden til kulturskolen i Evenes finner du her.

Strandvatnet, Evenes
Strandvatnet, Evenes

Barnehage og skole/utdanning
Evenes kommune har 2 kommunale barnehager - Bogen barnehage og Liland barnehage.  Se gjerne mer informasjon om opptak, søknadsskjemaer etc på kommunens egen barnehageside.
Det er også 2 grunnskoler i kommunen - Bogen skole (1.-7.klasse) og Liland skole (1.-10.klasse). Se mer informasjon om skoletilbud, skoleruter, kontaktinfo etc her.

Øvrige lenker / kontaktinformasjon
# Evenes kommunes nettsider - www.evenes.kommune.no
# Informasjon for tilflyttere; 
- Servicekontoret. Tlf.nr. 76 98 15 00 / e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
# Informasjon for etablerere / gründere; se denne linken
# Rådmann i Evenes er Steinar Sørensen.
 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet