Søndre Land kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 5815
Fylke: Oppland

Presentasjon av Søndre Land kommune

Søndre Land har 6.000 innbyggere, og er en av fem kommuner som utgjør Gjøvikregionen med tilsammen 65.000 innbyggere. Kommunen ligger sentralt på Østlandet og har gode kommunikasjoner.

Utsikt over Randsfjorden

Kommunesenteret Hov ligger 26 km sør for Dokka og 30 km vest for Gjøvik. Det er korte avstander, både til de andre mjøsbyene, til Gardermoen og til Oslo. Reisetiden til både Oslo og Gardermoen er ca halvannen time med bil.

Randsfjorden binder kommunen sammen og skiller mellom de ulike områdene i kommunen. Den er en uvurderlig kilde til rekrasjon og opplevelser for egne innbyggere og tilreisende, sammen med Landåsvatnet, Trevatna og flere andre sjøer. I naturreservatet Dokkadeltaet finner du et våtmarksområde av nasjonal betydning, som er kjent blandt ornitologer og andre naturinteresserte i hele landet.

Odnesberget

Søndre Land har et variert næringsliv. Jord -og skogbruk står sentralt i tillegg til industri. Hov Møbelindustri, Bakers avdeling Berthas Bakeri, Karlsens Gartneri, Totenprodukter, Sølve, Land Sag og Landaasen Rehabiliteringssenter er de største. Gjøvikregionen er at felles arbeidsmarked og mange pendler til Gjøvik og Raufoss.
Det er først og fremst dagligvarer som preger detaljistomsetningen i Søndre Land. I tillegg er det butikker med utvalg innen de fleste varesortiment.

Persstuen søndre Land

Kommunen har et rikt frilufts- og kulturtilbud, hvorav frivillige lag og organisasjoner, skiløypenettet og den vakre naturen langs Randsfjorden bør fremheves. Kommunen står for et godt offentlig tjenestetilbud der spesielt tilbudet til barn og unge bør nevnes. I Søndre Land finner du barnehager som skaper gode barndomsminner og en grunnskole som er blandt de fremste i landet når det gjelder utvikling og pedagogisk innhold.

 

(Kilde; Sondre-land.kommune.no)

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet