Drangedal kommune

Presentasjon av Drangedal kommune

Drangedal kommune dekker et areal på 1062 km² og har i underkant av 4200 innbyggere. Sentralt i kommunen ligger innsjøen Toke, med omkransende skoger, marker og fjell opp til 900 meter over havet.

Drangedal landskap
Drangedal landskap

Storslått natur
De uttallige vann, tjern og elver setter sitt idylliske preg på bygda, og er omkranset av skog og fjell med rikt dyreliv, som innbyr til mange gode opplevelser.
Innsjøen Toke er vidstrakt og strekker seg inn i nabokommunene Kragerø og Bamble. Har du mulighet til å tilbringe noen dager med padling her, kan det sterkt anbefales.

Landlig, men sentralt
Tvers gjennom kommunen går Sørlandsbanen, som kan ta deg med til Oslo, Kristiansand eller Stavanger. Alle tog stopper på stasjonene i kommunen vår - Drangedal og Neslandsvatn. Drangedal er videre tilknyttet E-18 mellom Oslo (200 km) og Kristiansand (160 km) og det er relativt korte avstander ut i verden med både fly (Geiteryggen og Torp) og båt (Langesund og Larvik). Slalom, svømming, gitarkurs, maling eller dans? Mulighetene er mange for dem som ønsker en aktiv fritid. Om sommeren er det gode muligheter for å fiske, gå turer, båtliv eller bade og vinterstid er det ofte aktiviteter som ski (langrenn og alpint), skøyting og isfiske som står på dagsorden.
Kommunen har mange gode arenaer for aktivitet og rundt 130 frivillige lag og foreninger (se lag-/foreningsregister) som kan tilby et mangfold av fritidsaktiviteter.

Kultur og egenart
Turistnæringen har de siste år fått stor betydning. Gautefallheia er et av de største satsningsområder innen turisme i Telemark, men også ellers i Drangedal, satses det på opplevelser og aktiviteter for både tilreisende og befolkningen. Det er viktig at dette skal gjøres i samsvar med bygdas kultur og egenart - slik at du opplever å være akkurat her, i Drangedal, når du kommer.

Borte bra - hjemme best
Drangedal er fra gammelt av kjent som skogsbygda i Telemark. Den posisjonen beholder den ennå. Mange gårdsbruk kombinerer ofte jord- og skogbruk, en del har husdyrhold med både ku, sau, hest, høns og gjess. I de seinere åra har det også vært stor satsing på økologisk matproduksjon og bl.a. gårdsturisme knyttet opp mot dette. Drangedal har også en rekke mindre industribedrifter som tilbyr varierte arbeidsplasser.
En betydelig del av Drangedals yrkesaktive befolkning velger hjembygda som bosted, men pendler over kommunegrensa til bl.a. Kragerø, Porsgrunn og Skien for å arbeide. Med fine rekreasjonsområder både sommer og vinter, mye og vakker natur, samt lokalsamfunnets miljøkvaliteter gjør at mange heller ønsker Drangedal som bosted framfor byen. Kommunen har også en rekke byggeklare tomter i boligfelt.
Drangedal kan også skryte av å være en av de aller første kommunene i Norge med full bredbåndsdekning. Drangedal everks «access nett» (DEAN) har bygget ut eget stamnett for kommunen, og bygget ut alle telefonsentraler i kommunen for bredbåndstilbud.

VELKOMMEN TIL DRANGEDAL - MULIGHETENES KOMMUNE !
 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet