Du er her: Forside | Troms | Dyrøy | Presentasjon
Dyrøy kommune
Om kommunen


Antall innbyggere: 1235
Fylke: Troms

Presentasjon av Dyrøy kommune

Enten du akkurat har flyttet til Dyrøy eller vurderer å flytte til Dyrøy er det sikkert noen spørsmål du ønsker svar på. Velkommen til Dyrøy!

Utsikt mot Brøstad
Utsikt mot Brøstad

Kort beskrivelse av kommunen
I dag består kommunen av Dyrøya (53 km²) og en større fastlandsdel - skilt fra hverandre av det 1 - 2 km brede Dyrøysundet. Kommunens samlede areal er 290 km² - m.a.o. ikke blant de største. Herav er 279 km² landareal. Folketallet i kommunen er i dag omlag 1230 med stort og smått.

Skøvatnet
Skøvatnet

20. august 1994 ble en merkedag for kommunen. Da ble Dyrøybrua offisielt åpna, og sundet kunne krysses uten bruk av ferge. Dyrøy kommune har en nokså typisk nord-norsk kystbosetning med småbruk langs fjorden - og der forholdene lå til rette for det - også i dalførene innover. I løpet av de siste 30 årene er gårdsdrifta nedlagt på en del av dem. Et positiv trekk i dag er at mye av dyrkamarka tas i bruk igjen. Gårdsdrifta drives mer effektivt enn før - med færre brukere som har behov for tilleggsjord. Det gule, visne er i ferd med å grønnes!

Nybygginga i kommunen skjer i dag i hovedsak i kommunale boligfelt. Dyrøy kommune vil legge til rette for boligbyggere gjennom bla. følgende tiltak: Det gis et tilskott stort kr. 60.000 til bygging av bolig i kommunen. Gjelder alle husbygger som starter bygging etter 01.01.98 i de kommunale boligfelt

Med Senja ruvende utenfor er kommunen spart for den typen uvær som preger "yttersida" av Troms. Her er likevel "vær nok" til at vi vet at vi bor på 69 grader nord. Området har frodig vegetasjon - særlig er innersida av Dyrøya kjent for et godt klima. Det er så godt at man av og til får modne epler i hagen. Vi er en del av Det grønne Arktis.


Kilde; dyroy.kommune.no

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet