Svelvik kommune

Presentasjon av Svelvik kommune

Velkommen til Svelvik, Vestfolds nordligste “sørlands-idyll” - ca 50 minutter fra Oslo. Svelvik kommune - som i 1998 fikk tilbake sin bystatus - smyger seg langs Drammensfjorden, fra Berger i sør til Nesbygda i nord. Det bor i dag ca 6.500 mennesker i Svelvik.

Utenom tettstedene ligger gårdene med åkerland og store frukthager. Bakenfor finner vi skogkledde åser med små og store tjern.

Svelvik

Svelvik sentrum er et lite tettsted med små og trange gater. Grønne "lunger" finnes flere steder, hvor Lallaparken kanskje er mest kjent med statuen av revyskuespilleren Lalla Carlsen. I sentrum finner vi Svelvik museum og vår praktfulle Svelvik kirke, begge steder vel verdt et besøk.

Tangen fjordpark i Svelvik

Med kystlinje langs hele kommunen, er det et yrende badeliv hele sommeren. Tangen Fjordpark i Nesbygda kan tilby en flott badestrand med mulighet for å spille strandvolleyball. Gode fiskemuligheter finnes overalt, men spesielt kan nevnes Batteriøya - en perle for de som ønsker å bevege seg på historisk grunn i nær tilknytning til natur og sjø. Stedet er også egnet for bevegelseshemmede. 

Svelvik kirke

Grunnane Naturreservat ble opprettet i 1981, et viktig våtmarksområde som skal verne om et rikt og interessant fugleliv, vegetasjonen og annet dyreliv som er naturlig knyttet til området.  Kyststien går fra Berger, gjennom naturreservatet og til Svelvik hvor det er mulig å ta Kyststi-ferja over til Hurumlandet.

Vi har mye å være stolt av i Svelvik, og vil med glede vise dere alt sammen!

 
Kontakt oss - HitTilOss.no 2010 © Beskyttet av lov om opphavsrett - Design og utvikling: Helgøy Design
Siste fra eiendomsmarkedet